MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání

Výroba samobarvících razítek COLOP®, výroba razítek na počkání, mobilní razítka Pocket Stamp Plus, výroba razítek ON-LINE, razítka Colop Microban®, s ochranou antibakteriálním povrchem, ekologická razítka COLOP Green Stamp Line, a samozřejmě také Flashová razítka Colop EOS, až do velikosti tisk. plochy neuvěřitelných 89 x 121 mm s možným tiskem až 20 000 kopií! Kontakt 603 44 94 31, www.razitkahk.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Královéhradecký kraj zveřejní videozáznamy z jednání zastupitelstva

Rada Královéhradeckého kraje odsouhlasila možnost uchovávání a zveřejňování videozáznamu z jednání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje včetně jeho

Post

20 milionů korun na obnovitelné zdroje energie bylo „rozdáno“ během 11 vteřin

Poslední výzvou na 20 milionů korun na obnovitelné zdroje energie končí první vlna kotlíkových dotací v Královéhradeckém kraji. Výzva byla spuštěna v

Post

Celorepubliková velikonoční preventivní dopravně bezpečnostní akce

Již tradičně v období velikonočních svátků policisté zvýší svoji přítomnost na cestách. Letos bude celorepubliková velikonoční preventivní dopravně be

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

Razítka Hradec Králové - výroba razítek ON-LINE i na počkání www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu